DOKKUM - Het museum gaat in de voorjaarsvakantie weer open! Vanaf zaterdag 15 februari zijn bezoekers weer van harte welkom voor een bezoek met rondleiding. We beginnen met de activiteitenweek ‘Help pake en beppe de vakantie door’, die start op maandag 17 februari en duurt tot vrijdag 21 februari.

Al jaren doet het museum mee aan de provinciale activiteiten week ‘Help pake en beppe de vakantie door’. Kinderen hebben gratis toegang tot het museum op vertoon van ouders of grootouders. En er zijn er speciaal voor die weer leuke (gratis) activiteiten te doen.

Laarzenwadlooptocht
Wist je dat je in de winter ook kunt Wadlopen? Wel even iets aangepast, zodat je geen natte voeten krijgt. Trek je laarzen en oude warme kleren aan (je wordt zeker weten vies!) en stap met wadloopgids Patricia het Wad op. Ontdek de natuur en het prachtige uitzicht van een Waddenzee in de winter. Verzamelen bij het museum op dinsdag 18 februari om 10.00 uur en woensdag 19 februari om 11.15 uur. Gratis, ook voor (groot)ouders!

Sporen van vroeger
Een spik-spinter-nieuwe speurtocht waar je in alle huisjes van het museum moet speuren. Lukt het jou om alle 10 aanwijzingen te vinden? Weet jij de oplossing?

Modelbootjes knutselen
In het museum is een kleine expositie van modelschipbouwer Gerben Lei uit Moddergat. Hij maakt de prachtigste modellen van de vissersschepen van Moddergat van vroeger. Zelfs het schip van zijn opa! Laat je inspireren en maak zelf ook een modelschip van hout, karton of papier. Iedereen kan meedoen, jong én oud! Samen een schip maken is natuurlijk het allerleukst. Kosten zijn € 1,00 pp. Voor de allerjongsten is er een mooie kleurplaat.

De wonderlijke activiteitenkamer
In Klaske’s Húske is op een tafel een tafelkleed te vinden die je nergens anders zult tegenkomen. Er staan namelijk allemaal leuke activiteiten op om te doen. Loop om de tafel en kies iets uti dat jij graag wilt doen. Een spel met vissen? Een Grappige foto in de bedstee? Verkleden als visserman of visservrouw? Jij bepaalt.

Op www.museummoddergat.nl staat het hele programma en andere informatie over het museum.

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag 10-17 uur in juli en augustus ook op zondag 13 - 17 uur.