LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft na een nipte zege op Willem II de derde plaats van de Keuken Kampioen Divisie in handen. Invaller El Halili zorgde in Leeuwarden voor het enige doelpunt.

Willem ll stelde zaterdag Peter Maes voor als nieuwe hoofdtrainer, maar de Belg zat tegen SC Cambuur nog niet op de bank. Interim-trainer Peter van den Berg nam de honneurs nog steeds waar na het ontslag van Reinier Robbemond.

De beste mogelijkheden waren voor SC Cambuur, dat via Michael Breij het dichtste bij een doelpunt was. Het vervolg van de eerste helft was echter weinig sprankelend.

Na een matige eerste helft kwam Willem ll sterk uit de kleedkamer, getuige de kans van Jeremy Bokila. Toch viel het voor de Tilburgers de andere kant op toen invaller Youns El Hilali er met een knap schot 1-0 van maakte. Doelman Joshua Smits zat er in de eerste helft een paar keer goed bij, maar was nu kansloos. Kort daarna werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt omdat er met bekers gegooid was. Na de hervatting kreeg Cambuur kansen op meer, maar veranderde er niets meer in de stand.