LEEUWARDEN - SC Heerenveen heeft in Leeuwarden met 1-2 gewonnen van SC Cambuur, dat al na twaalf minuten met tien man kwam te staan.

De beginfase verliep dramatisch voor de thuisploeg, want na hands van Calvin MacIntosch maakte Henk Veerman vanaf de stip de openingstreffer. Kort hierna kreeg voormalig Heerenveen-speler Doke Schmidt rood na een charge op Halilovic. Cambuur veerde met tien man toch op en Robert Uldrikis kopte de gelijkmaker binnen uit een vrije trap van Maulun. Vlak voor rust voorkwam de paal een nieuwe voorsprong voor de gasten bij een inzet van Musaba.

Heerenveen drong na de pauze aan,kreeg kansen, maar sloeg pas in de slotfase toe. Net nadat Halilovic de lat had geraakt, kopte Henk Veerman raak uit een voorzet van Kaib. Daarna misten Van der Meer en Bangura kansen op de gelijkmaker.