LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft in de race om de bovenste plaatsen de koppositie in ieder geval voor een aantal uren weer overgenomen door met 3-1 van FC Den Bosch te winnen. Directe concurrent Almere City FC komt later vanavond nog in actie in Volendam en kan bij winst de kop weer over nemen.

De ploeg van Henk de Jong wist na de rust af te rekenen met de Brabanders die zelf na twintig minuten een voorsprong namen door een treffer van Kevin Felida. Met een fraaie boogbal wist Giovanni Korte de stand vlak voor rust weer in evenwicht te brengen.

Halverwege de tweede helft wist topscorer Robert Mühren op aangeven van Isa Kallon alweer zijn elfde doelpunt van het seizoen te maken. Kallon zelf gooide een kwartier voor tijd het duel definitief in het slot door de 3-1 achter keeper Van der Steen te schieten.