LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft zondagmiddag een ruime overwinning weten te behalen op het laag geklasseerde FC Dordrecht. De ploeg van trainer/coach Henk de Jong zegevierde met 5-0 en verstevigde daarmee de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Niet voor het eerst stond Robert Mühren aan de basis van de zege. De topschutter moest daar wel eerst een strafschop voor missen, maar schroomde niet om de volgende weer te nemen en nu wel raak te schieten. Drie minuten later maakte Mühren ook zijn tweede van de middag en het duel was feitelijk na een dik half uur beslist toen Michael Breij voor de derde Friese treffer zorgde.

Ook na de rust kwamen de gasten uit Dordrecht er niet aan te pas, en een voormalig speler van de gasten, Giovanni Korte, bepaalde in de laatste twintig minuten met twee treffers de eindstand op 5-0.