LEEUWARDEN - Vitesse heeft op hardhandige wijze een einde gemaakt aan een uitstekende reeks van SC Cambuur. De Arnhemmers wonnen in Leeuwarden met 1-6 en namen door de zege de vijfde plaats over van de Friezen.

Met drie treffers in tien minuten tijd had Vitesse de thuisploeg al voor rust op de rug liggen. Sondre Tronstad joeg de bal uit een corner in de kruising, Loïs Openda schoof de bal in de korte hoek en Thomas Buiting mikte raak na een slimme pass van Marcel Wittek.

Marco Tol deed met een rake kopbal weliswaar wat terug voor Cambuur, maar na rust trof Vitesse nog drie keer doel. Tronstad en Openda makten met dank aan doelman Stevens hun tweede van de avond en invaller Nikolai Baden Frederiksen rondde een counter koelbloedig af.