LEEUWARDEN - Negen wedstrijden voor het eind van de competitie heeft SC Cambuur de voorsprong op de nummer twee De Graafschap vergroot tot zes punten. De Friezen blijven op titelkoers na een 3-0 zege op FC Eindhoven. Alle doelpunten vielen na rust.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat het wel eens een moeilijke avond kon worden voor de ploeg van Henk de Jong. De gasten uit Eindhoven trokken zich al rap terug en leken niet van plan die verdedigende stellingen te verlaten. Toch krijgt Cambuur wel en aantal mogelijkheden. Nick Doodeman stuit op keeper Swinkels, Giovanni Korte mikt net over en Robert Mühren treft de lat. Vanuit het niets kregen ook de gasten nog een goede kans, maar Donkor mikt wild over.

De ban wordt uiteindelijk een klein kwartier na rust geopend uit een dood spelmoment. De corner van Mees Hoedemakers wordt knap door Erik Schouten binnen gekopt. De gasten moeten er in de slotfase toch iets meer uitkomen en SC Cambuur profiteert optimaal van de ruimte die ontstaat. Zes minuten voor tijd maakt David Sambissa zijn eerste doelpunt in het geelblauw en stelt even later Ragnar Oratmangoen in stat om de eindstand op 3-0 te bepalen.