EINDHOVEN - PSV heeft zonder al teveel problemen afgerekend met promovendus SC Cambuur. Enkele dagen voor de cruciale wedstrijd in de Champions League play-offs tegen Benfica gunde trainer/coach Roger Schmidt weer enkele spelers rust. Desondanks werd het een simpele 4-1 zege voor de Eindhovenaren.

De thuisploeg schoot uit de startblokken en zat na ruim twintig minuten al op rozen. Davy Pröpper scoorde met een achterwaartse kopbal na een corner van Cody Gakpo en nog geen vijf minuten later was het al 2-0 door Eran Zahavi die puntgaaf afrondde na een fraai hakje van Bruma.

Noni Madueke kwam in de rust voor Cody Gakpo en stond nog geen drie minuten op het veld toen hij het duel definitief besliste: 3-0. PSV nam gas terug waarna de Friezen halverwege de tweede helft iets terug deden via Alex Bangura. Het slotakkoord was echter voor Oliver Boscagli die met een afstandsschot de eindstand op 4-1 bepaalde.