LEEUWARDEN - SC Cambuur is weer een stap dichter bij de titel van de Keuken Kampioen Divisie gekomen na een 3-1 overwinning op Telstar. De ploeg van Henk de Jong kan daardoor dit weekend in een zetel kijken hoe de concurrenten het er vanaf gaan brengen.

De Friezen lieten er geen gras over groeien en wisten Telstar gelijk terug te dringen. De Velsenaren konden werkelijk niets inbrengen tegen een prima voetballend Cambuur. Robin Maulun en Robert Mühren wisten de thuisploeg binnen 20 minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong te zetten. Toch kregen de gasten weer wat vertrouwen toen Rashaan Fernades op slag van rust voor de aansluiting wist te zorgen.

Nauwelijks tienminuten na de rust bracht Jarchinio Antonia de marge echter weer op twee en dat was voor Telstar net even teveel. SC Cambuur kon de wedstrijd dan ook gecontroleerd uitspelen en de 21e zege van dit seizoen bijschrijven.