AMSTERDAM - In de strijd om de titel van de Keuken Kampioen Divisie heeft koploper SC Cambuur vrijdag punten laten liggen. Op bezoek bij Jong Ajax kwam de ploeg van trainer/coach Henk de Jong niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

In de openingsfase van het duel krijgen beide ploegen al kansen, maar ook de beide keepers, Stevens van SC Cambuur en Scherpen van Jong Ajax, tonen zich scherp. Halverwege de eerste helft weet Stevens ook een poging van Naci Unüvar te keren, maar moet hij het antwoord schuldig blijven op de rebound. De 1-0 blijkt tevens de rusttand.

Kort na de rust komen de Friezen op gelijke hoogte door wie anders dan Robert Mühren. Op aangeven van Nick Doodeman maakt de spits zijn 50e doelpunt in 52 wedstrijden voor SC Cambuur en zijn 24e van dit seizoen. De gasten behouden het overwicht in de tweede helft, doch weten dit niet meer in cijfers te drukken.

De beide concurrenten van SC Cambuur, De Graafschap en Almere City FC, komen later dit weekend in actie. SC Cambuur speelt zelf maandag weer een uitwedstrijd bij een beloftenteam als men bij Jong FC Utrecht op bezoek gaat.