LEEUWARDEN - Ook zonder sterkmakers als Robert Mühren en Erik Schouten, die afgelopen week nog in thuisquarantaine verbleven, heeft SC Cambuur niet al teveel moeite gehad met Jong FC Utrecht. Aan de hand van Isa Kallon, die maar liefst vier treffer voor zijn rekening nam, wonnen de Friezen met 5-2.

De gehavende ploeg van trainer Henk De Jong moest 40 minuten wachten alvorens de ban gebroken was, maar toen dat gebeurde door Isa Kallon was de ban ook gelijk gebroken. De rappe aanvaller scoorde binnen vijf minuten nogmaals waardoor men met 2-0 ging rusten.

Kort na de rust liep de thuisploeg verder uit. Eerst via Michael Breij en vervolgens was het opnieuw Kallon die het net vond. Terwijl Jong FC Utrecht in de slotfase tweemaal de eer mocht redden via Hilterman en Pieters maakte Kallon ook nog zijn vierde van de avond.