UTRECHT - FC Utrecht heeft in de eredivisie een zwaarbevochten overwinning geboekt op SC Cambuur, dat na twaalf minuten met 0-2 leidde in de Galgenwaard. Debutant Henk Veerman, net overgekomen van SC Heerenveen, had een groot aandeel in de kentering van de score: 3-2.

SC Cambuur begon prima en aanvoerder Erik Schouten vond in een tijdsbestek van vijf minuten tweemaal het net. Eerst stond hij op de juiste plek bij een rebound en daarna met een rake kopbal. Na een half uur maakte Veerman, als invaller voor Mike van den Hoorn, zijn debuut voor FC Utrecht en dat bleek een gouden greep van trainer/coach René Hake. De thuisploeg toonde meer strijdlust en zocht vol de aanval. Acht minuten na de komst van Veerman had Anastasios Douvikas twee keer gescoord.

De tweede helft was een stuk minder enerverend. FC Utrecht had de overhand en Veerman wist van dichtbij de thuisploeg op voorsprong te zetten. Even later kopte hij de bal ook nog tegen de lat, maar het bleef bij 3-2.