VELSEN-ZUID - Telstar is zaterdag op eigen veld onderuit gegaan tegen SC Cambuur en mocht vooral blij zijn dat het bij de rust slechts 0-1 was. Pas na een uur spelen, met Plet en Houben in de ploeg, werd de ploeg uit Velsen sterker en kreeg een aantal kansen. Maar het waren uiteindelijk de Friezen die de wedstrijd in het slot gooiden met de 0-2.

Cambuur had in de eerste helft duidelijk het initiatief en werd een paar keer gevaarlijk. Eerst kopte Giovanni de Korte vrijstaand op de paal en nog voor er een half uur was gespeeld kwam Cambuur op voorsprong. Keeper Anthony Swolfs kon in eerste instantie een inzet wegwerken, de rebound van Robert Mühren werd van de lijn gehaald, maar in derde instantie was het Jamie Jacobs die de bal wel over de doellijn kreeg. Ook hierna bleef het grootste gevaar van Cambuur komen, maar de ploeg uit Leeuwarden kon voor de rust niet meer scoren.

Terwijl de regen af en toe met bakken uit de hemel kwam bleef Cambuur de betere ploeg. Met twee invallers zorgde trainer Andries Jonker van de thuisploeg voor meer dreiging. Houben had met een goed schot een kans op de gelijkmaker, maar hij vond doelman Sonny Stevens op zijn weg terwijl een kopbal van Frank Korpershoek van de lijn werd gehaald. Doordat Telstar verzuimde gelijk te maken viel zes minuten voor tijd de beslissing toen Bangura de 2-0 achter Swolfs schoot.

Telstar - SC Cambuur 0-2 (0-1)
24. Jacobs 0-1
85. Bangura 0-2