LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft zijn eerste zege in acht wedstrijden weten te boeken. De middenmoter won in eigen huis met 2-1 van Fortuna Sittard en heeft inmiddels 33 punten behaald waarmee men al bijna veilig is gespeeld.

Na de vermakelijke eerste helft was het duel nog in evenwicht. Deroy Duarte opende in de twintigste minuut namens de gasten de score. Op aangeven van Tirpan kopte hij raak. Door de 0-2 van Benschop ging op advies van de VAR een streep, omdat er vooraf een overtreding gemaakt zou zijn. Tom Boere maakte vervolgens gelijk na een pass van Patrick Joosten.

Na de rust voerde SC Cambuur met succes de druk op. Maulun (paal) en Boere waren al dicht bij een voorsprong geweest en uiteindelijk wist laatstgenoemde zijn tweede te maken door van dichtbij de 2-1 in te tikken. Fortuna Sittard, dat via Siovas al de lat had geraakt,kwam in het slot bijna op gelijke hoogte via Gladon, maar verdediger Doke Schmidt redde acrobatisch.