DOKKUM - Vanaf maandag 5 september a.s. voert aannemer Heijmans in opdracht van de provincie Fryslân herstelwerkzaamheden uit aan de Sintrale As (N356). De werkzaamheden zijn ter hoogte van De Falom en de afslag Damwâld. Het betekent dat de Sintrale As tijdens de Admiraliteitsdagen volledig open zal zijn.


De start van de werkzaamheden was aanvankelijk gepland in het weekend van de Admiraliteitsdagen in Dokkum. In overleg met aannemer Heijmans, gemeente en de organisatie van de Admiraliteitsdagen is besloten deze te verplaatsen tot na dit weekend. ,,We zijn blij dat de aannemer bereid was hierin mee te denken”, zegt gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder. ,,Op deze manier is er geen belemmering om van de Admiraliteitsdagen een prachtig feest te maken.”

De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van een folieconstructie op de staalslakken en nieuw asfalt. Het werk is opgedeeld in verschillende fasen. De eerste fase bestaat uit werkzaamheden aan de westzijde van de Dwarslaan en de noordwestzijde van De Falom en aan de oostzijde van de Dwarslaan en de noordoostzijde van De Falom.

Tijdens de uitvoering is in beide richtingen één rijbaan beschikbaar, om mogelijk te maken dat het verkeer tijdens de werkzaamheden nog wel de Sintrale As kan gebruiken. Het openbaar vervoer rijdt de gebruikelijke route en doet de gebruikelijke bushaltes aan. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden in december 2022 afgerond.

Het is wel noodzakelijk dat de Sintrale As in beide richtingen drie keer in zijn geheel wordt afgesloten, tussen afslag Dokkum en afslag De Westereen. De eerste afsluiting vindt plaats van maandagochtend 5 september 06:00 uur tot en met woensdagochtend 7 september 06:00 uur. Berichtgeving over de andere momenten van afsluiting volgt later.

Het wegverkeer wordt tijdens de afsluitingen omgeleid. Dit geldt ook voor het openbaar vervoer. Meer informatie hierover is te vinden op www.arriva.nl/halte

.

In 2023 volgt de tweede fase, met werkzaamheden aan de zuidwestzijde en de zuidoostzijde van De Falom.

Informatiebijeenkomst

Op maandag 29 augustus 2022 vindt er een informatiebijeenkomst over de werkzaamheden plaats. Belangstellenden zijn welkom in dorpshuis De Pipegael op de Ds. Feitsmawei 1 in Broeksterwâld. Er zijn twee sessies: van 19:00 tot 20:00 en van 20:30 tot 21:30. Inloop vanaf 18:45.

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op www.fryslan.frl/n356-de-sintrale-as