DOKKUM - Rini en Ingrid Robben uit Eindhoven werden dinsdag 27 september verrast in museum ’t Fiskershúske in Moddergat. Ze waren namelijk de 10.000ste bezoeker die dit jaar een kaartje voor het visserijmuseum kochten.

De familie Robben verblijft in het vakantiepark Esonstad bij Anjum en het is voor hen de eerste keer dat ze een bezoek aan Friesland brengen. "Het is zeker aangenaam vertoeven". Ze hadden gehoord dat Friezen zeer stug zijn maar hier is niks van te merken. "Friezen zijn super aardig" en hun slogan is geworden: "Friesland is Hot!".

De verraste bezoekers werden ontvangen door twee vrijwilligers van het museum, die speciaal voor hen in klederdracht waren gestoken. Ze kregen door de vrijwilligers Saskia en Wiepkje een taart én het boekje over de Ramp van Moddergat aangeboden.

Rini en Ingrid brengen vaker een bezoek aan een lokaal museum tijdens hun vakanties. Zo kwamen ze ook in Moddergat terecht. "Het museum geeft een goed beeld van hoe men vroeger leefde. Zeker het verhaal van Gerben Basteleur (Ramp van Moddergat, 1883) die zijn verdronken broer vangt in zijn netten, heeft een grote indruk achtergelaten. Deze geschiedenis is niet voor te stellen". Ingrid Robben verzamelt oude blikken die ook in het museum zijn te bewonderen. Maar wat ze misschien nog wel het mooiste vond, is dat er overal kleding in de huisjes hangt.

De taart werd gedeeld met het personeel van het museum.

Het museum is nog open tot en met 31 oktober. Voor openingstijden en informatie: www.museummoddergat.nl.