MODDERGAT - Op zaterdag 15 juli organiseert museum ’t Fiskershúske in Moddergat voor het tweede jaar op rij de gezelligste markt van het jaar. Op het museumterrein is de markt aan de zeedijk open van 10.00 tot 17.00 uur.

Waar je normaal gesproken tussen de huisjes doorloopt of even op een bankje gaat zitten, vind je nu kraampjes met bijzondere producten. Er is een groot aanbod van streekproducten zoals kaas, honing en zeep. Maar ook brocante, kunst, antiek, vintage kleding, keramiek, handwerk en maritieme verzamelobjecten zul je aantreffen op de Seedykstermerk.

De projecten en initiatieven van de stichting waarvan ’t Fiskershúske onderdeel van uit maakt zijn ook vertegenwoordigd. Zo is er een stand van de visserstruien van Waddenwol en in de stand van museum ‘t Fiskershúske worden brocante verkocht.
Op de markt is verspreid over de dag muziek te horen van een aantal muzikanten. Zo is de Dokkumer band BANT te horen met onder andere een mooi lied over ‘de ramp van Moddergat van 1883’.

De museumhuisjes zijn deze dag gesloten voor bezoekers, maar wel is de expositie ‘Aquarellen van Sjoerd Jousma’ gratis te bezichtigen. Het is dan ook mogelijk om Sjoerd Jousma te ontmoeten. De schilder is namelijk aanwezig om te vertellen over zijn aquarellen die gaan over het dorp Peazens-Moddergat en de omgeving.

De ‘Seedykstermerk’ wordt voor de 4e keer georganiseerd. Vorig jaar waren er 3 edities op het terrein van de Garnalenfabriek in Moddergat. Nu is het iets kleiner, maar daardoor knusser en dus op het terrein van het museum zelf.

Alle informatie is ook te vinden op www.museummoddergat.nl.
Facebook: Seedykstermerk