LEEUWARDEN - De binnentuin van Merk Fryslân werd de laatste maanden onder handen genomen door Buitenbomen en Snoek Puur Groen zodat de medewerkers op een geheel functionele manier werkzaamheden mee naar buiten kunnen nemen. Met de opening van het zogenaamde tuinkantoor wil de regiomarketingorganisatie de rest van de provincie inspireren om meer buiten te werken. Niet alleen goed voor een energieke geest en meer creativiteit, maar Friesland kan zich op deze manier ook onderscheiden door als provincie dé ideale buitenwerkplek te zijn. Vandaag werd het tuinkantoor op feestelijke wijze geopend door klimaatgedeputeerde van de Friese Milieu Federatie Ymkje Ypma.

Merk Fryslân als buitenwerkambassadeur
Buitenwerken sluit volledig aan bij de duurzame ambitie van Merk Fryslân. Met weinig middelen en een beperkte ruimte is een bescheiden maar volledig gefaciliteerde werkplek in de openlucht gerealiseerd. Daarnaast heeft de organisatie een uitgebreide toolkit samengesteld om vergaderingen, brainstorms en andere werkzaamheden mee de natuur in te nemen. In het uitrollen van buitenwerken naar de rest van de provincie ziet Merk Fryslân een ambassadeursrol voor zichzelf waarvan het tuinkantoor de eerste stap is. De organisatie is dan ook erg blij met de toekenning van certificering B van NL Tuinlabel, onderdeel van NL Greenlabel, dat een meetbaar duurzame leefomgeving promoot door middel van certificering. Klimaatgedeputeerde Ymkje Ypma overhandigde de certificering aan directeur Martin Cnossen in het circulaire tuinkantoor. ‘’Ik word ontzettend blij van dit soort initiatieven, want grote veranderingen beginnen met een kleine stap. Ik hoop dat het bedrijven en particulieren inspireert om ook zo'n duurzame plek te creëren’’, aldus Ymkje Ypma.

Buitenwerken biedt volop kansen

Bernard Maarsingh, psycholoog en directeur van psychologenpraktijk Maarsingh & van Steijn, was ook aanwezig bij de opening en vindt het buitenwerken vanuit de psychologie een interessant thema. De wetenschap lijkt al aan te tonen dat dit een positief effect heeft op de gesteldheid van werknemers. De komende tijd wil Merk Fryslân hier meer over te weten komen. Daarnaast biedt deze manier van werken ook kansen voor de provincie. Vooral op het gebied van de zakelijke markt liggen mogelijkheden waarmee Friesland meer professionals kan trekken. De komende maanden gaat Merk Fryslân verder met het aanbod om hier in het najaar meer aandacht aan te geven.

Over Merk Fryslân en Buitenbomen

Merk Fryslân is de Destinatie Management Organisatie van de Provinsje Fryslân en werkt vanuit een overkoepelende visie aan de toeristische ontwikkeling, positionering en het vermarkten van Friesland (Visit Friesland), De Wadden (Visit Wadden) en de zakelijke markt (Meet in Friesland). Buitenbomen laat bedrijven kennismaken met buitenwerken door middel van maatwerk programma’s. Het doel is om medewerkers te laten ervaren wat buitenwerken voor hen doet zodat ze dit vanuit eigen motivatie en met de benodigde kennis en tools kunnen toepassen in hun werkdag. Wil je meer weten over het buitenwerken in Friesland en/of jouw locatie aanmelden als potentieel buitenwerk locatie? Kijk dan op www.friesland.nl/buitenwerken.