DOKKUM -Museum ’t Fiskershúske in Moddergat en Museum Dokkum openen op maandag 1 juni weer de deuren voor publiek. In de periode dat de musea gedwongen gesloten waren als maatregel om het Coronavirus in te dammen zijn tal van maatregelen getroffen om het bezoek aan exposities weer op een veilige manier toegankelijk te maken.


Zo zijn de routes aangepast en duidelijk aangegeven, kunnen medewerkers en vrijwilligers op een veilige manier bezoekers ontvangen en is het online reserveren, wat voor musea verplicht is, mogelijk gemaakt. In de musea mogen maximaal 30 bezoekers ontvangen worden om zo elkaar de ruimte te kunnen geven; 1,5 meter is ook in musea de regel.

In beide musea is een expositie over ’10 jaar De Foudgumse School’ te zien’. In Dokkum exposeren studenten van deze ‘Kleinste en Noordelijkste Academie voor de Schilderkunst’ in het kader van dit jubileum. Voor de expositie in ‘t Fiskershúske werden studenten uitgedaagd een werk te maken in het thema ‘Het veranderende landschap rond het dorp’. De expositie is te zien t/m 23 augustus.

In Museum Dokkum zijn het toeristisch informatiepunt en de museumwinkel ook weer geopend (bezoeken kan zonder reservering). Kaartjes reserveren kan op www.museumdokkum.nl, ook voor meer informatie.

In ’t Fiskershúske is de museumwinkel ook weer open voor bezoekers. Ook kan het wadlooparrangement weer gedaan worden. Informatie opvragen en kaartjes reserveren kan op www.museummoddergat.nl.

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag 10-17 uur. Kijk voor openingstijden op zondag op een van de websites.