DOKKUM - Coronatest in Dokkum: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Het is slim om je zo snel mogelijk te laten testen als je last hebt van klachten. De klachten waar het om kan gaan zijn onder andere verkoudheidsklachten en het verlies van geur en smaak. Als je denkt één of meerdere van deze klachten bij jezelf te herkennen, kun je het best zo snel mogelijk een afspraak maken bij een teststraat. Deze klachten zijn een indicatie dat je mogelijk besmet bent met het coronavirus. Daarom moet je als je dit soort klachten hebt ook thuisblijven. Als je niet thuis blijft, loop je het risico om anderen te besmetten.


Basisregels
Dat je thuis moet blijven als je klachten hebt, is één van de drie basisregels die al de gehele coronacrisis gelden. Het is van belang om deze basisregels altijd goed te volgen. Als je dat doet, verklein je de kans dat je besmet raakt met het coronavirus enorm. Bovendien verklein je de kans dat je anderen besmet met het virus ook. Daarom is het van groot belang dat iedereen in Nederland zich aan deze regels houdt. De andere regels zijn het houden van anderhalve meter afstand en dat je vaak genoeg je handen moet wassen. Als je je aan deze regels houdt, loop je weinig risico om besmet te raken. Als je last hebt van klachten, moet je niet alleen thuisblijven. Je moet er dan ook voor zorgen dat je zo snel mogelijk een afspraak maakt bij een teststraat. Zo kom je er achter of je besmet bent of niet.

Is het mogelijk om een sneltest te doen als je in Dokkum woont?
Coronatest in Dokkum: overzicht kosten en sneltest locaties. Je kunt hier allerlei informatie vinden over de teststraten waar jij naartoe kunt gaan als je woonachtig bent in Dokkum. Als je in Dokkum woont, kun je kiezen uit een sneltest bij een commerciële teststraat of een PCR-test bij een teststraat van de GGD. Het is voor sommige mensen lastig om te kiezen aangezien zij niet goed weten wat de verschillen tussen deze teststraten zijn. Het grootste verschil tussen beide teststraten is het feit dat ze bij de meeste commerciële teststraten gebruik maken van een andere testmethode. Bij deze testmethode is de uitslag vele malen sneller bekend dan bij de PCR-test van de GGD. Je kunt de uitslag van zo’n sneltest na ongeveer 15 minuten verwachten.

Wat moet je doen als de uitslag van de sneltest positief is?
Wanneer de uitslag van je coronatest positief blijkt te zijn, is dat vervelend nieuws. Het betekent namelijk dat je besmet bent met het coronavirus en dus in quarantaine moet. Naast het feit dat je in quarantaine moet, is het ook jouw taak om iedereen met wie je de afgelopen dagen contact hebt gehad in te lichten over je besmetting. Zo kunnen zij er rekening mee houden dat de kans aanwezig is dat zij anderen hebben besmet.