MODDERGAT - Museum ’t Fiskershúske in Moddergat organiseert in de voorjaarsvakantie van 21 tot 25 februari weer leuke activiteiten met de jaarlijkse activiteiten week ‘’Help Pake & Beppe de vakantie door’’. Kinderen tot en met 12 jaar hebben deze dagen gratis toegang tot het museum op vertoon van een ouder of grootouder.

In het museum zijn dan een paar leuke activiteiten te beleven. Zo is er de mogelijkheid om een natuur-educatieve tocht te lopen op de kwelders met wadloopgids Patricia. In de Garnalenfabriek kunnen kinderen hun eigen vissershuis vouwen en meedoen met een knopenworkshop.

Laat je creatieve kant naar boven komen met de speciaal voor het ‘’Help Pake & Beppe de vakantie door’’ ontworpen tekening. Aan het einde worden de kinderen beloond met een diploma omdat zij Pake & Beppe de vakantie door hebben geholpen.

Dit is de 20ste editie van ‘’Help Pake en Beppe de vakantie door’’ een initiatief van musea in Friesland in samenwerking met Museumfederatie Fryslân. Veertig museums in Friesland doen nu mee aan dit evenement.

Het museum is open van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over de activiteiten en het museum is te vinden op www.museummoddergat.nl.