DOKKUM - In de voorjaarsvakantie staan Museum ’t Fiskershúske en Museum Dokkum in het teken van de jaarlijkse activiteitenweek ‘Help Pake & Beppe De Vakantie Door’. Van 27 februari tot en met 3 maart hebben kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang tot de musea als hij of zij een pake, beppe of andere volwassene meeneemt. In beide musea worden leuke activiteiten georganiseerd.


Museum Dokkum

In Museum Dokkum kunnen kinderen deelnemen aan verschillende activiteiten. Ga op onderzoek uit in het museum en kom meer te weten over hoe zuinig mensen vroeger met hun spullen omgingen. Ga knutselen met verschillende knutselopdrachten in het thema ‘duurzaamheid’. We hebben alle kasten van het museum opgeruimd en met die spullen gaan we aan de slag.

Of ontdek de stad door alle steegjes door te lopen, met de 11 stegentocht. Op woensdag 1 maart kun je stadsgids en stadsopruimer Nico een wandeling maken. Je hoort leuke verhalen en onderweg ruimen we het zwerfafval in de stad op.

Museum ‘t Fiskershúske

In ‘t Fiskershúske kun je van alles leren over de kustvisserij en de visserscultuur. Ga in de voorjaarsvakantie op onderzoek uit met een speurtocht door en om het museum. En maak een miniatuur vissershuisje.

Op maandag en donderdag staan de wadloopgidsen klaar voor een bijzondere wandeling. Lopend door de kwelders krijg je mooie verhalen te horen over de natuur en de geschiedenis. Onderweg ruimen we aangespoeld en aangewaaid afval op.

Duurzaamheid

Dit jaar staat ‘Help Pake & Beppe De Vakantie Door’ in het teken van duurzaamheid. Tijdens de stadwandeling en kweldertocht is er de mogelijkheid om de natuur een handje te helpen door tijdens de wandelingen afval op te ruimen.

Meer informatie en de openingstijden zijn te vinden op de website van de musea: www.museumdokkum.nl en www.museummoddergat.nl.