MODDERGAT - Op zaterdag 15 juli is de expositie ‘Aquarellen van Sjoerd Jousma’ gratis te bezoeken in museum ’t Fiskershúske in Moddergat. Op deze dag is Sjoerd zelf aanwezig en zal vertellen over zijn werk en de onderwerpen van de schilderijen. Ontmoet de kunstenaar en zijn werk.


Deze zaterdag is op het terrein van het museum de ‘Seedykstermerk’. Met ruim 20 kramen en leuke activiteiten belooft het een gezellige dag te worden. Het museum is deze dag gesloten, behalve dus de expositieruimte waar de aquarellen van Sjoerd te zien zijn.

Meer informatie over 15 juli is te vinden op www.museummoddergat.nl.

Over de expositie:

In museum ‘t Fiskershúske is tot en met 31 oktober de expositie ‘Aquarellen van Sjoerd Jousma' te zien. Ruim 20 nieuwe aquarellen zijn te zien, met als inspiratie Peazens-Moddergat en omgeving (van Schiermonnikoog tot Zoutkamp). Daarnaast zijn er nog een klein aantal oudere werken te zien.

Sjoerd woont en schildert in Peazens en tekent en schildert al sinds zijn schooltijd. Als autodidact, met een voorkeur voor het schilderen met olieverf en aquarel, is hij op latere leeftijd lessen gaan volgen aan de Foudgumse School, de kleinste en noordelijkste academie voor de nieuwe schilderkunst. Jousma heeft een 15-tal exposities gehad, is lid van de schildergroep Noord9 en heeft prijzen gewonnen met schildercompetities. Naast vrij werk schildert hij ook in opdracht én geeft les. Sjoerd is voor dit jaar geselecteerd voor het tv-programma 'Sterren Op Het Doek'.