DOKKUM - In museum ’t Fiskershúske in Moddergat is t/m 31 oktober 2021 de expositie ‘Stem van de Leegte’ van Kunstcollectief Ferm te zien. In de expositie hangen de werken van vier Friese kunstenaars die zich hebben laten inspireren door de ‘Leegte’ van Moddergat en omgeving.

Kunstcollectief Ferm bestaat uit de kunstenaars Rinny Koornstra, Patriz de Bruijn, Linda Cohen- Cordes en Erna van der Veen. ‘Ferm‘ staat voor krachtig en de hoofdletter F staat voor Fjouwer Fryske Froulju (vier Friese vrouwen).
De liefde voor kunst en het creëren ervan is dat wat hen met elkaar verbindt. Zij hebben als doel om gezamenlijk te werken aan een thema waarbij het ontstane beeldwerk een eigen interpretatie is van de individuele kunstenaar.

Het thema in ’t Fiskershúske is: : De stem van de leegte. De vragen die daarbij gesteld zijn: Wat betekent leegte? Wat zegt leegte jou? Waar ontdek je een oase aan leegte? Hoe abstract is eigenlijk de eenvoud van leegte?

Het resultaat van het uitgewerkte thema is beeldend werk (schilderijen) in een gezamenlijke tentoonstelling. En omdat de verschillen van de vier kunstenaars dusdanig zichtbaar zijn, is dit wat het voor de bezoeker extra interessant maakt.

Informatie over openingstijden en het reserveren van toegangskaartjes is te vinden op www.museummoddergat.nl.