DOKKUM - In Museum Dokkum is van 29 augustus t/m 20 september 2020 de expositie ‘Even op verhaal komen’ te zien. Bij de expositie worden veel activiteiten georganiseerd die aansluiten bij de verhalen over Dokkum en omstreken.
In drie weken tijd kunnen bezoekers, naast het bezoeken van de expositie waarin veel verhalen worden uitgelicht die normaal gesproken geen plek hebben in de vaste exposities van het museum, deelnemen aan activiteiten als stadswandelingen, lezingen, workshops en cursussen.


We doen dit allemaal in kleine groepjes en houden de richtlijnen van het RIVM aan met betrekking tot het Coronavirus.

Net na de vakantietijd zijn we gewend om verhalen uit te wisselen over wat we hebben meegemaakt in de zomer. Dat in combinatie met de onzekere tijden waarin we met Corona moeten leven, maakt dat dit een expositie is om elkaar veilig op te zoeken en die verhalen uit te wisselen. Het museum is dan het decor waarbij we bij de activiteiten samenwerken met verschillende ‘verhalenvertellers’ uit de stad.

Lezingen
Elke week bieden we een lezing aan. Zo komt Nykle Dijkstra vertellen over Paesens-Moddergat en Wierum met onder andere een nieuw te vertellen verhaal uit 1799.
Cees Booij heeft een kunsthistorisch verhaal over de beroemede schilder Johannes Vermeer, waarbij Cees uitlegt waarom hij denkt dat Vermeer in zijn tijd al een camera gebruikte.

Workshops
Anke Wijnia (ankesart.nl) uit Dokkum verzorgt op verschillende dagen een workshop ‘Portret in houtskool tekenen’. In een dagdeel leer je de basistechnieken van het werken met houtskool.
Dineke Taal van atelier KleiTaal geeft een workshop ‘Eigen gevelsteen maken’ en organiseert de ‘Dokkum Kleiclub’ die speciaal voor kinderen is.
Vrijwilligers van het museum Aukje en Gerry geven een workshop ‘Flatlay’. Een workshop waarbij je leert creatief te ordenen, om vervolgens het resultaat op de foto te zetten.

Wandelingen

Onze stadsgidsen hebben een mooie wandeling voorbereid waarbij bekende en minder bekende plekken van de stad worden bezocht en waar de prachtigste verhalen bij verteld worden.

Informatie over openingstijden en de activiteiten is te vinden op www.museumdokkum.nl. Het museum kan opengesteld worden voor publiek omdat we, in deze Coronatijd, maatregelen hebben getroffen om de veiligheid en gezondheid van bezoekers en medewerkers te garanderen. Vooraf en online reserveren is voor de activiteiten verplicht. Voor een bezoek aan het museum wordt vooraf reserveren van harte aanbevolen.