DOKKUM - Wat bezielt de kunstenaars van de Stichting De Groen Kunst En Cultuur Dokkum? Deze vraag stellen ze aan zichzelf en aan elkaar. Van 3 september t/m 30 oktober is het antwoord te vinden in Museum Dokkum bij de groepstentoonstelling “Wat besielt ús?”.

De kunstenaars (ze noemen zich De Groeners) boren een diepere laag aan: waarom doen we wat we doen? Het publiek wordt uitgedaagd om mee te denken en te reflecteren op het menselijke handelen.

De Groeners laten zien wat hen aanzet tot het maken van kunst. Ze belichten daarmee de rol van kunstenaars als onderzoekers van maatschappelijke en menselijke ontwikkelingen. De getoonde werken zijn een reactie en een antwoord. Voor de een ligt het accent op het materiaal, voor de ander in het proces van maken of de gedachtegang.

De tentoonstelling biedt een overzicht van de verschillende disciplines die in De Groen vertegenwoordigd zijn. Naast ruimtelijk werk en schilderijen zijn er ook meditatieve teksten en is er een film te zien.

Tijdens de expositieperiode worden diverse aanvullende activiteiten aangeboden in zowel het Museum als bij De Groen zelf. De expositie kwam tot stand door intensieve samenwerking tussen Museum Dokkum en De Groen, waarbij het museum bewust een podium biedt voor het Dokkumer initiatief.

Museum Dokkum is open van maandag tot en met zaterdag van 10-17.00 uur en op koopzondagen.

Voor meer informatie over kaarten reserveren en activiteiten kunt u kijken op www.museumdokkum.nl of www.de-groen-dokkum.nl.