LEEUWARDEN - Op zaterdag 17 september maakt Friesland zich op voor de eerste editie van Museumnacht FRL. Een uniek evenement, het is namelijk de enige provinciale museumnacht van Nederland. Na sluitingstijd omarmen in totaal 19 musea de nacht als speeltuin en zijn er tal van activiteiten te beleven. Het avontuurlijke en experimentele programma is nu compleet en te vinden op museumnacht.frl.

“De musea hebben de nacht echt als uitgangspunt genomen in hun programmering, en ze hebben groots uitgepakt!”, zegt projectleider Koen Haringa. Hij doet een greep uit het programma:
“Bezoekers kunnen wegdromen bij een ligconcert, een tocht doen over het nachtelijke wad, naar een electropop-concert in een 18e-eeuwse muziekkamer, op date met museumstukken, dansen bij een silent disco of in het donker de kazematten bezoeken: dit wordt werkelijk een unieke
museumbeleving.”

Museumnacht FRL vindt in 19 musea plaats door de hele provincie. Om het bezoekers makkelijk te maken, staan op de website tips voor het combineren van musea. Elk museum verkoopt z’n eigen tickets, online en/of aan de kassa. De entreeprijzen variëren van 0,- tot 10,- euro.

Deelnemende musea
Museumhuis Van Eysinga, De Utrecht, Obe by Tresoar, Pier Pander Museum, Pier Pander Tempel, Fries Landbouwmuseum, Museum Warten, Fries Scheepvaart Museum, Houtstad IJlst - museum en werkplaats, Kazemattenmuseum, Museum 't Fiskershúske, Museum Dokkum, Fogelsangh State, Observeum, Museum Dr8888, Museum Joure, Museum Heerenveen, Museum 't Kiekhuus en Ir. D.F. Woudagemaal.

Museumnacht FRL is een initiatief van Museumfederatie Fryslân en Merk Fryslân, en wordt ondersteund door Provincie Fryslân. Het volledige programma is te zien op museumnacht.frl.