MODDERGAT - Op zondagmiddag 9 juli om 13.00 uur opent Aant Jelle Soepboer, wethouder in de gemeente Noardeast-Fryslân, de expositie ‘Dichtwerk in Moddergat’. It Grenaatfabryk (het Garnalenfabriekje) in Moddergat organiseert deze bijzondere zomerexpositie met dichtwerk van waddendichter Inge Zwerver.

Gedurende de hele zomer kunnen belangstellenden in het garnalenfabriekje van Moddergat gedichten lezen van Zwerver. Onder de naam ‘Wadwicht’ schrijft deze Groningse dichter heldere en herkenbare gedichten, waarin ze de gevoelens en gedachten vertaalt van mensen die ze treft op de Waddeneilanden en aan de Groningse en Friese waddenkust. Inge Zwerver heeft twee dichtbundels uitgeven, in het najaar van 2023 presenteert ze haar derde bundel.

It Grenaatfabryk is een dependance van museum ’t Fiskershúske in Moddergat. De fabriek is in 1924 opgericht door garnalenvissers. Zij droogden hier hun garnalen voordat het als veevoer verkocht werd. In 2001 werd het karakteristieke rode bakstenen fabriekje gered van de slopershamer en werd het opengesteld voor publiek. De laatste jaren vinden er kleinschalige activiteiten plaats.

Geïnteresseerden zijn op zondag 9 juli vanaf 14.00 uur welkom om de zomerexpositie ‘Dichtwerk in Moddergat’ te komen bekijken. De gedichten worden in de zomermaanden tot en met 1 oktober geëxposeerd. It Grenaatfabryk is iedere zondagmiddag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur voor bezoekers. De entree is gratis.

Op www.museummoddergat.nl is alle praktische informatie te vinden. Het adres van It Grenaatfabrykje is grenaatfabryk 2 in Moddergat.