DOKKUM - Wil je een coronatest in Dokkum doen of wil je weten hoe je hiervoor in aanmerking komt? Dan is het goed om zoveel mogelijk informatie te gaan geven. Er is namelijk meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Hiervoor hoef je namelijk alleen maar te kijken welke instanties er in de omgeving te vinden zijn. Zo kun je in eerste instantie naar de GGD. Hiervoor zijn namelijk veel teststraten ingericht. Echter kan het ook zijn dat je op zoek gaat naar een sneltest. In dit geval heb je andere locaties nodig. Maar hoe werkt dit precies?

De coronatest in Dokkum doen voor zekerheid
De coronatest in Dokkum doen kan jou binnen enkele minuten al meer zekerheid geven. Een sneltest geeft namelijk in 15 minuten de uitslag weer, waarna je een mailtje ontvangt van de uitslag. Hierdoor hoef je niet lang meer te wachten en heb je direct duidelijkheid. Dit kan verstandig zijn wanneer je een reis moet gaan maken of een beroep hebt waarbij je vaak met mensen in contact komt, zoals in de zorg. Hierdoor heb je sneller duidelijkheid of je weer aan het werk kunt of dat je op het vliegtuig mag stappen. Je creëert voor jezelf dus meer mogelijkheden en hebt de zekerheid dat je niemand besmet.

De testlocaties en hun kosten
Daarbij kan een coronatest in Dokkum doen eenvoudig geregeld worden. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een afspraak bij een testlocatie in de buurt. Je kunt deze eenvoudig via de online wegen gaan maken. Hiervoor vul je de gevraagde gegevens in en kun je aangeven waarom je de test wilt laten doen. Op basis hiervan worden ook de kosten van de test berekend. Je moet altijd rekenen op kosten van minimaal 65 euro per test. Deze dienen betaald te zijn voordat je de test af gaat nemen. Daarna ontvang je de bevestigingsmail.

Voorbereidingen treffen
De coronatest in Dokkum doen gebeurt ook altijd met de juiste voorbereidingen. Zo moet je onder andere gaan kijken naar de richtlijnen die gelden. Het dragen van een mondkapje is bijvoorbeeld verplicht en je moet eigenlijk ook alleen naar de testlocatie komen. Alleen wanneer het echt niet anders kan, kun je iemand meenemen die voor jou kan rijden. Zo voorkom je dat je mensen onnodig gaat besmetten als jouw test positief uitwijst en krijg je ook geen boete opgelegd als de politie jou ziet zonder dat je de richtlijnen in acht neemt.