MODDERGAT - In museum ‘t Fiskershúske is tot en met 31 oktober de expositie ‘Aquarellen van Sjoerd Jousma' te zien. Ruim 20 nieuwe aquarellen zijn te zien, met als inspiratie Peazens-Moddergat en omgeving (van Schiermonnikoog tot Zoutkamp). Daarnaast zijn er nog een klein aantal oudere werken te zien.


Sjoerd woont en schildert in Peazens en tekent en schildert al sinds zijn schooltijd. Als autodidact, met een voorkeur voor het schilderen met olieverf en aquarel, is hij op latere leeftijd lessen gaan volgen aan de Foudgumse School, de kleinste en noordelijkste academie voor de nieuwe schilderkunst. Jousma heeft een 15-tal exposities gehad, is lid van de schildergroep Noord9 en heeft prijzen gewonnen met schildercompetities. Naast vrij werk schildert hij ook in opdracht én geeft les. Sjoerd is voor dit jaar geselecteerd voor het tv-programma 'Sterren Op Het Doek'.

De expositie is tijdens de openingstijden van het museum te bezichtigen. Voor informatie hierover kunt terecht op de website www.museummoddergat.nl.

Ontmoet de kunstenaar

Op zaterdag 15 juli is, tijdens de 'Seedykstermerk', Sjoerd aanwezig om in de expositieruimte te vertellen over zijn werk. Je kunt hem ontmoeten en een praatje maken. De entree tot expositieruimte 'De Logger' is op deze dag gratis.