DOKKUM - Voor de verbouw van het gemeentehuis is Bouwgroep Dijkstra de bouwkundig aannemer. De verbouw begint na de Admiraliteitsdagen.


Eerst beginnen we met de inpandige sloop. Daarna de opbouw van nieuwe binnenwanden, plafonds en vloerbedekking. De sloop zal 5-6 weken in beslag nemen. In die periode wordt het gesloopte materiaal door de ramen aan de voorzijde afgevoerd en gestort in de container die voor het gemeentehuis aan de Koningsstraat staat opgesteld (zie bouwplaats tekening).

Tijdens de opbouw zullen er op bepaalde tijden materialen aangeleverd worden. We gaan er van uit dat hier verder geen overlast voor de buurt zal zijn. Wel zal er natuurlijk een vrachtwagen moeten laden en lossen in de Koningsstraat. Het is de bedoeling om dat zoveel mogelijk in de ochtend te doen zodat er zo weinig mogelijk verkeersopstoppingen komen.

Op de Bargemerk is een opstelplaats voor een kraan getekend. Deze kraan is voor materialen die op het dak moeten worden geplaatst. Dit zal 2 of 3 keer voorkomen. Mochten er vragen of klachten zijn dan kunt u contact opnemen met het kantoor van BGDD op nummer 0519 - 22 99 99 en vragen naar Jelle Teun Terpstra.