DOKKUM - Vanaf deze week kunnen inwoners en werkgevers uit Noordoost Friesland bij Wurkstart terecht voor een gratis adviesgesprek. Inwoners zijn er welkom met vragen over het vinden van een (nieuwe)baan en (vervolg)opleidingen. Werkgevers kunnen er terecht met vragen over personeel en scholing.


De adviseurs van Wurkstart werken vanuit een regionale aanpak en maken gebruik van diverse (gratis) regelingen, testen, opleidingen en subsidies. Hierdoor bieden ze maatwerk aan zowel werkgevers, werknemers als werkzoekenden.

Wurkstart is er voor iedereen

Bij Wurkstart kan je niet alleen terecht voor loopbaanadvies maar ook voor stages, banen en werktrajecten in kansrijke sectoren. Wurkstart is een onafhankelijk bureau en een samenwerking van het UWV, Fryslân Werkt, Leerwerkloket Fryslân, gemeente Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, Dokwurk en de Friese ROC’s. Wurkstart is medegefinancierd vanuit De Regiodeal Noordoost-Fryslân. Geïnteresseerden kunnen voor adviesgesprek terecht op verschillende locaties in de regio, onder meer bij Dokwurk in Dokkum. Een afspraak maken kan via www.wurkstart.nl