DOKKUM - Museum Dokkum opent op vrijdag 18 augustus de fototentoonstelling ‘KIEK – een beleving van Dokkum’ van fotografe Marit Anker. In de tentoonstelling combineert zij haar liefde voor Dokkum en voor fotografie. Marit: “Ik loop soms ‘ondersteboven en achterstevoren’ door Dokkum.”


Marit Anker fotografeert al meer dan 10 jaar voor Dokkum Magazine en levert sinds twee jaar ook foto’s voor Dossier Dokkum en dokkum.nl. “Er is altijd wel iets te zien of een interessante invalshoek in Dokkum te vinden”, vertelt Marit. In de expositie benadrukken hedendaagse foto’s in zwart-wit de historische binnenstad van Dokkum. “Ook kleurrijke doorkijkjes in alle seizoenen en contrasten zetten de stad in een ander daglicht voor mij.” De reuring van de stad en de verstilling van de omgeving versterken elkaar. Vandaar dat er ook een kleine ‘ode aan het platteland’ is toegevoegd aan de expositie. Daarnaast laten beelden van de stad tijdens de Admiraliteitsdagen zien waar Dokkum goed in is; het samenbrengen van mensen. De lay-out is in samenwerking met LauwersReclame tot stand gekomen.

De expositie is tot en met 28 oktober te zien in Museum Dokkum. Meer informatie over tickets en openingstijden op www.museumdokkum.nl.