HEERENVEEN - Zondag 1 december zal in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen de vierde editie van de Game Markt Noord-Nederland plaatsvinden.


Het grootste game-evenement van het noorden heeft dit jaar als ondertitel 'The Arcade Edition' meegekregen. Liefhebbers kunnen genieten van originele vintage arcade kasten, die de hele dag voor iedere bezoeker vrij te bespelen zijn. Nieuw dit jaar zijn de Pokémon speel- en ruilhoek, een plek waar iedere fan van de populaire speelkaarten naar hartenlust kan spelen en handelen, en de cosplay corner, waar de stichting Cosplay(ers) Against Bullying en vele cosplayers in de meest kunstzinnige creaties veel gezelligheid en een positieve boodschap zullen brengen. Gelukkig heeft ook niemand minder dan Sinterklaas weer een plekje in zijn drukbezette agenda gevonden om het Fryslân Fean Plaza met een bezoekje te vereren.

Net als tijdens de vorige edities kunnen bezoekers bij vele tientallen verkopers, variërend van verzamelaars met dubbele items tot een greep uit het aanbod van verschillende gamewinkels, alles vinden wat met alle soorten games en consoles van de laatste 40 jaar te maken heeft. Bijzonder waardevolle collectors items voor de bekende Nintendo, Sega, Commodore en andere systemen uit de jaren '80 en '90, bakken vol 'euroknallers' voor de vorige generatie consoles zoals Xbox 360, Nintendo DS, Wii en PlayStation 3 of moderne titels voor de hedendaagse PlayStation 4, Nintendo 3DS, de Switch en Xbox One: alles zal op de markt te vinden zijn! Daarnaast zijn veel verkopers aanwezig met leuke merchandise, zoals figurines en pluche knuffels, of andere game-gerelateerde items, zoals de populaire Pokémon kaarten. Er zijn veel verschillende consoles aanwezig om games voor aankoop even te testen.

De inmiddels traditionele loterij zal ook dit jaar weer verzorgd worden door Sinterklaas. Hij zal daarbij geassisteerd worden door bekende personages uit de game, film en fantasy-wereld. Wie er precies acte de présence zullen geven is nog een verrassing! Voor iedereen die zelf in full cosplay komt is de entree gratis. Omdat deze tijd van het jaar er eentje van geven is ligt er voor de eerste 100 kinderen tot twaalf jaar, die onder begeleiding van een volwassene gratis toegang hebben, een coupon voor een gratis suikerspin klaar! Daarnaast zal ook dit jaar het Nemo-springkussen niet ontbreken. Uiteraard zullen, naast de arcade kasten, ook de vrij te bespelen consoles weer aanwezig zijn. In samenwerking met Arcadium zijn het er zelfs meer dan ooit. De nadruk zal hier komen te liggen op leuke multiplayer games, zoals Mario Kart of een lekker chaotisch potje Super Smash Bros. met z'n viertjes. Tussen het shoppen en spelen door kan men, onder het genot van een hapje en een drankje, even bijkomen in het gezellige café bij de ingang.

Wat de Game Markt Noord-Nederland al sinds de eerste editie onderscheidend maakt van de meeste verzamelaarsbeurzen is dat er stevig ingezet wordt op zoveel mogelijk variatie in het aanbod en het creëren van een leuk uitje voor bezoekers van alle leeftijden. Waar de focus veelal ligt op puur het retro-gedeelte voor de meest fanatieke verzamelaars probeert de Game Markt Noord-Nederland zich ook te richten op de casual gamer die juist op zoek is naar koopjes voor z'n PlayStation of de ouders die vinden dat de kinderen wel weer een vers spelletje verdienen. Deze zijn op de markt vaak voordeliger te vinden dan in de winkel en de verkopers zijn allemaal enthousiaste gamers met kennis van zaken, waardoor ze advies op maat kunnen geven. Daarnaast is het voor de generatie dertigers en veertigers veelal stiekem een nostalgisch feestje om de spelcomputers en games uit hun jeugd weer eens in actie te zien. Dat alleen al is voor veel mensen een reden om gewoon even een kijkje te nemen.

De deuren van het Fryslân Fean Plaza aan aan de Dalhuysenstraat 50 (Abe Lenstra Stadion, ingang G) in Heerenveen zullen zondag 25 november om 10:00 open gaan (9:45 voor online tickethouders) en de markt duurt tot 15:30. De entree bedraagt €4,- per persoon en kinderen tot 12 jaar hebben, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang. Parkeren voor de deur is gratis. Pinnen voor de entree is mogelijk. Omdat er veel particuliere verkopers zijn zullen velen enkel contante betalingen accepteren. Op 1 minuut loopafstand van de markt zit een Rabobank pinautomaat en de stadionexploitant zal een geldopnamemogelijkheid bij de ingang creëren. Meer informatie is te vinden op www.gamemarktnoordnederland.nl of op de Facebook pagina, www.Facebook.com/GameMarktNoordNederland. Via deze Facebook pagina is het ook mogelijk om vooraf online tickets te kopen. Deze kosten niets extra en kunnen voorkomen dat je voor de kassa in de rij moet staan.