Wat is printbeton?
Printbeton
is een betonvloer met de look van bijvoorbeeld hout, klinkers of natuursteen tegels in elke mogelijke kleur. Je kan zelfs je eigen print maken.

Het beton wordt ter plaatse aangebracht door een professional die e juiste gereedschap voor gebruikt en de beton verwerkt.

Het wordt al lang toegepast bij openbare aanbestedingen zoals rotondes of voetpaden bij gemeentes. De laatste jaren duikt deze techniek ook meer op bij particuliere woningen. Zowel bij nieuwbouw als tuin renovaties.

Beton is de ideale oplossing als je op zoek bent naar een terras met de uitstraling van een oude stenen. Natuurmaterialen zoals natuursteen of hout zijn vaak duur en niet duurzaam, hebben regelmatig onderhoud nodig en hebben een minder lange levensduur. Beton heeft een levensduur van ongeveer 30 a 40 jaar en zelfs langer.

Daarnaast is beton erg veilig, kleurvast en hebben ze zeer weinig onderhoud nodig. Beton is onkruidvrij, vuilafstotend, vorstvrij en veilig dankzij de antislipwerking. De kleur en vorm blijven behouden en verzakkingen zijn niet meer mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een terras met het uitstraling van hout, waar je amper naar moet omkijken? Of klinkers waar nooit geen mos of onkruid meer tussen groeit! wie wilt dat nu niet.

Toepassingen BETONVLOER
De mogelijkheden van beton zijn eindeloos. Je kan wel de vloer doen maar ook muren worden gestuct met beton. Omwille van de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid wordt nu vaak gekozen voor beton in opritten, terrassen en tuinpaden.

Daarnaast kan je kiezen uit bijna elk denkbare kleur, structuur of motief. Veel gekozen looks zijn klinkers, kasseien, natuursteentegels, parket, basalton of hout. Extra afwerkingen zoals een anti-sliplaag of een oplichtende kleur zijn ook mogelijk. Je kan een persoonlijke tint aan je betonvloer geven geven, door er een zelfontworpen motief of print in te laten aanbrengen de het betonverwerking bedrijf.

Schuimbeton onder printbeton
Door schuimbeton onder het printbeton aan te brengen zorgt u ervoor dat het niet gaat verzakken. In Nederland is de combinatie van schuim- en printbeton nog niet heel bekend, maar in Spanje en Amerika is een terras of oprit van beton de normaalste zaak van de wereld. En dat terwijl we in Nederland toch vaak op slappe grond bouwen, wat tot verzakkingen leidt. Waar printbeton op bijvoorbeeld zand of veen snel verzakt, gebeurt dit bij schuimbeton niet.

Geen last van onkruid
Schuimbeton heeft als voordeel dat het ter plekke gestort wordt, en uit één geheel bestaat. In tegenstelling tot bij zand, zitten er geen kieren in waar onkruid zich in kan nestelen. En voor printbeton geldt hetzelfde: dit is een naadloze betonplaat die ook uit één geheel bestaat. Er worden na het storten wel patronen en lijnen in ‘geprint’, maar die zijn heel ondiep, en ook hier krijgt onkruid dus geen kans. Hierdoor hoeft u dus niet meer om de paar weken op uw knieën om onkruid te wieden.