DE BILT - Na een bloedhete vrijdag en een wisselend weekend houdt die wisselvalligheid de komende dagen nog even aan. Vanaf woensdag zien we echter weer een stijging van de temperaturen en hoe dichter bij het volgende weekend, hoe tropischer het wordt.


Maandagochtend begint het met name in de kustprovincies met buien die zich later over het gehele land kunnen strekken. met een matige noordwestenwind wordt het 20 tot 22 graden. Tegen de avond zullen de eerste opklaringen vanuit het westen het land inkomen.

Dinsdag begint al zonnig en hoewel er af en toe stapelwolken ontstaan breekt het zonnetje daar regelmatig doorheen. Het wordt aan de kust zo'n 20 graden tot 24 graden in het zuidoosten van het land.

Woensdag keert het warme zomerweer terug. Met een zwakke zuidwestenwind is het langs zee nog niet zo warm (22,23 graden), maar kan het elders in het land al variëren tussen de 25 en 28 graden.

Donderdag gaat de temperatuur nog een aantal graden omhoog. In het noorden en westen gaat de thermometer dan de 25 graden passeren terwijl deze in het oosten en zuiden zelfs de 30 graden aantikt.

Vrijdag en in het weekend wordt het op nog meer plaatsen 30 graden of meer. In het zuiden en oosten zijn zelfs temperaturen tussen de 33 en 35 graden mogelijk. De zon schijnt volop en de kans op neerslag is nauwelijks aanwezig. Of dat na het weekend ook zo blijft valt te bezien. De hitte kan wellicht nog een paar dagen aanhouden, doch de buienkans stijgt ook per dag.