AMELAND - Sinds zaterdagavond wordt er op en rond Ameland gezocht naar een 14-jarige Duits meisje. Rond 22.30 uur werd er alarm geslagen nadat een man en zijn twee dochters in het water in de problemen waren geraakt. De man en een van de meisjes konden aan de kant komen; het andere meisje werd niet meer gezien.


Zondag
De gehele zondag is met een aantal hulpdiensten gezamenlijk gezocht. Op het land langs de kustlijn, vanuit de lucht, en in het water met onder meer sonarapparatuur.

Maandag
Maandagmorgen is opnieuw gezocht. Met de zelfde hulpdiensten als gisteren. Daarbij hebben zich twintig kotters gevoegd die sinds maandagmorgen vroeg systhematisch op zee aan het zoeken zijn. In de loop van de dag zal ook weer vanuit de lucht gezocht worden, met vliegtuig, heli en gemotoriseerde paragliders. Er zijn veel instanties betrokken bij deze zoekactie, zoals KNRM, Kustwacht, gemeente Ameland, SAR-team Nederland, Landelijke Eenheid politie, de schippers van de kotters en vele vrijwilligers. De zoekactie vindt plaats onder regie van de politie Noord-Nederland.

Updates
Tot nu toe is het meisje nog niet gevonden. Updates over de zoekactie zullen worden gegeven via het twitteraccount @polfryslan en met updates van dit bericht.