MUNNEKEZIJL - De politie heeft zondagavond twee mannen op heterdaad aangehouden na een poging tot inbraak in een bedrijfspand aan de Willem van der Ploegweg in Munnekezijl. Dat gebeurde met behulp van onder andere een hondengeleider en hond en de inzet van een politiehelikopter. De aangehouden verdachten zijn een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 36-jarige man uit de gemeente Het Hogeland.


De politie kreeg zondag rond 20.45 uur een melding dat er zou worden ingebroken in het bedrijfspand. We zijn meteen met meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Eén verdachte werd met behulp van de politiehond buiten het pand aangehouden. De andere verdachte kon worden aangehouden, nadat hij door de politieheli werd gespot op het dak van het pand.

De verdachten zitten vast en ze worden verhoord. Er zijn ook huiszoekingen gedaan. Daarbij hebben we soft- en harddrugs in beslag genomen. Ook zijn er goederen gevonden die mogelijk van diefstal afkomstig zijn.

Weet u meer? Of heeft u camerabeelden die mogelijk van belang zijn voor ons onderzoek? Tips doorgeven kan via 0900-8844 en anoniem via 0800-7000.