KOLLUMERZWAAG - Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden, heeft vandaag een 36 jarige vrouw uit Kollumerzwaag veroordeeld tot twintig jaar gevangenis- straf voor de moord op haar echtgenoot Tjeerd van Seggeren op 9 juli 2017.


De vrouw heeft in al haar verklaringen elke betrokkenheid bij de dood van haar man ontkend. Zij heeft verklaard dat haar man een festival heeft bezocht en dat zij hem na afloop zou ophalen. Op de afgesproken tijd trof zij haar man niet aan op de afgesproken plaats. Na even te hebben gewacht is zij teruggegaan naar huis, omdat de kinderen alleen thuis waren. De volgende ochtend werd het levenloze lichaam van het slachtoffer aangetroffen in de directe omgeving van de afgesproken ophaallocatie.

Conclusie gerechtshof
Naar het oordeel van het hof heeft verdachte de moord gepleegd samen met een ander. Wie die ander is geweest kon, ondanks uitgebreid onderzoek, niet vastgesteld worden.

Het bewijs voor betrokkenheid van verdachte ontleent het hof aan een getuigenverklaring, de door het hof als kennelijk leugenachtig aangemerkte verklaringen van verdachte en betrouwbare camerabeelden en telecomgegevens. Volgens het hof ligt het motief in de relationele en financiële sfeer.

Vanwege de ernst van het feit en de omstandigheden waaronder het feit is gepleegd kan vanuit een oogpunt van vergelding niet anders worden gereageerd dan met oplegging van een langdurige gevangenisstraf.